Nieuws   Internet  
Aanleg glasvezel internet op jouw postcode

Zo blijf je op de hoogte van de aanleg van glasvezel internet op jouw adres

Gepubliceerd op: 04 juli 2022

Wil jij weten wanneer glasvezel internet bij jou wordt aangelegd, en vanaf wanneer je een abonnement kunt bestellen? Daarmee kunnen we vanaf nu een handje helpen met de vernieuwde glasvezel check. We sturen je een e-mail zodra glasvezel op de planning staat, en ook zodra je een abonnement kunt bestellen.

Hoe werkt de vernieuwde glasvezel check?

Vul je e-mail adres in om op de hoogte te blijven van:

  • Wanneer de aanleg van glasvezel internet op jouw adres op de planning staat
  • Wanneer je een glasvezel abonnement kunt bestellen

Met de laatste hand die we aan de glasvezelcheck gelegd hebben, kunnen we je vanaf nu op de hoogte houden van de aanleg van glasvezel op jouw adres.

Zo weet je meestal al eerder van de aanleg van glasvezel op jouw adres, dan de glasvezel netwerkbeheerder zelf laat weten.

Vooral handig om te weten dus als je tussentijds wil internet vergelijken en overstappen.

Hoe de glasvezel check jou helpt

We checken wekelijks of de aanleg van glasvezel op jouw postcode al op de planning staat van de glasvezel netwerkbeheerder in jouw regio. Je krijgt een berichtje van ons als het zover is.

Ook zullen we het je laten weten zodra je een glasvezel abonnement kunt afsluiten. Dat is nu namelijk vaak nog niet duidelijk, omdat tussen de aanleg en het 'aanzetten' van de verbinding soms nog enkele weken kan zitten.

Op deze manier maken we het hopelijk weer een stukje makkelijker voor je om de beste internetverbinding voor thuis te regelen.


Waarom deze nieuwe glasvezel check?

Wanneer krijg ik glasvezel?’ is een vraag die ons de laatste tijd vaak gesteld wordt. Op heel veel plekken in Nederland worden nu massaal glasvezelnetwerken uitgerold, met name door KPN NetwerkNL en T-Mobile.

De uitrol gaat met duizenden huishoudens per maand tegelijk. Mogelijk zie jij ook op veel plekken oranje of roze kabels tussen de straatstenen uitsteken? Logisch dus dat er ook heel veel vragen over de aanleg van glasvezel zijn.

We merken dat lang niet iedereen even goed op de hoogte is van de aanleg en beschikbaarheid van glasvezel internet op z’n postcode.

Niet gek, want de aanleg is zo’n gigantisch landelijk project, dat het moeilijk 100% goed te coördineren is. Per regio verloopt de aanleg dan ook heel wisselend.


Jouw internet moet lekker geregeld zijn

Wij willen dat jij je internet thuis lekker geregeld hebt. Daar hoort volgens ons ook bij dat je moet kunnen weten wanneer de aanleg van glasvezel internet op de planning staat en wanneer je het kunt bestellen.

Hier gaat het helaas nog wel eens mis in de communicatie vanuit glasvezel netwerkbeheerders, weten we uit eigen ervaring.

Met de nieuwe glasvezel check willen we je daarom ze goed mogelijk informeren over iedere stap in het proces.

Zo weet jij niet alleen wanneer de aanleg van glasvezel op de planning staat, maar ook wanneer je daadwerkelijk een glasvezel abonnement kunt bestellen.

Bron: Keuze.nl
Internet

Hoe vond je dit je artikel?

Help ons zodat we jou het beste blijven informeren. Je feedback komt direct binnen bij ons team