Nieuws   Laadpas  
E-Flux of Eneco laadpas: welke is de beste?

E-Flux of Eneco laadpas: welke is de beste?

Gepubliceerd op: 13 juli 2023

Twee van de belangrijkste spelers op de laadpas markt zijn E-Flux en Eneco. Welke laadpas kan je het beste kiezen om het voordeligste buiten de deur je elektrische auto op te laden? In dit artikel vergelijken we de beide laadpassen met elkaar. Zo helpen we jou om de beste keuze te kunnen maken.

Belangrijkste verschillen tussen E-Flux en Eneco laadpas

Het grootste verschil tussen de E-Flux laadpas en de Eneco laadpas komt naar voren in de gehanteerde laadtarieven.

  • Bij E-Flux betaal je per kWh het tarief van de laadpaal. Dit kan dus per laadpaal verschillen. Dit is de meest overzichtelijke manier, maar het is wel altijd de moeite waard om even het tarief bij de laadpaal te checken.
  • Eneco heeft een ander model. Afhankelijk van de aanbieder van de laadpal betaal je een vast tarief , waardoor je minder verrassingen hebt.

Hieronder zie je de laadtarieven van de E-Flux en Eneco laadpassen.

E-Flux laadtarieven

LaadpuntStarttariefTarief per kWh
Alle laadpunten0,32*Afhankelijk per aanbieder

* Met een abonnement betaal je geen starttarief

Eneco laadtarieven

LaadpuntStarttariefTarief per kWh
Eneco laadpunt0,-0,23
Niet-Eneco laadpunt0,610,51
Allego laadpunt0,610,62
Fastned (snelladen)0,610,69
Allego, Ionity (snelladen0,610,80

Abonnementsvorm of gratis laadpas?

Naast de tarieven is er ook een verschil in aanbod. Eneco biedt alleen een laadpas aan in abonnementsvorm. Dit abonnement kost €3,- per maand. E-Flux biedt ook een abonnementsvorm aan. Het abonnement van E-Flux kost € 3,23 per maand. Qua abonnementskosten ontlopen Eneco en E-Flux elkaar dus nauwelijks. Bij E-Flux vervalt echter het starttarief waardoor dit goedkoper is.

Bij Eneco betaal je altijd (behalve bij eigen laadpunten) een starttarief. Het verschil is daarnaast dat je bij E-Flux ook een gratis laadpas kan aanvragen. Hierbij heb je een starttarief van € 0,32 per laadbeurt. Wanneer je meer dan 10 keer per maand laadt, dan is een abonnement goedkoper. Anders dus de gratis laadpas.

Conclusie: E-Flux of Eneco welke laadpas is de beste keuze?

Je keuze tussen de E-Flux en Eneco laadpas hangt sterk af van je specifieke laadgedrag en. de locaties waar je oplaadt. Wanneer je op laadpunten van Eneco kunt laden, dan is Eneco laadpas de goedkoopste en beste laadpas om te hebben. Maar in andere gevallen is de laadpas van E-Flux aan te raden.

Bron: Keuze.nl
Laadpas

Hoe vond je dit je artikel?

Help ons zodat we jou het beste blijven informeren. Je feedback komt direct binnen bij ons team