Glasvezel modem installeren

Wil je overstappen naar glasvezel internet, dan krijg je een speciaal glasvezel modem opgestuurd. De installatie daarvan werkt net even anders dan een internet abonnement met (A)DSL en kabel, omdat het aansluitpunt van glasvezel bij de meeste woningen in de meterkast zit. Dit maakt installatie een stukje ingewikkelder.

Om die reden zijn providers onder bepaalde voorwaarden verplicht een monteur langs te sturen bij installatie van een glasvezel abonnement. In andere gevallen kun je zelf aangeven of je de installatie doet en een monteur niet nodig is.

Bij twijfel raden we altijd aan een monteur te laten komen en niet te gaan ‘rommelen’ in de meterkast. Des te sneller kun jij natuurlijk ook online.

Omdat een glasvezel monteur in de meeste gevallen verplicht is, is het laten installeren van je glasvezel modem bij vrijwel iedere provider gratis.

In onderstaand overzicht zie je welke internet providers een gratis monteur langssturen bij een glasvezel installatie, en welke daarvoor kosten in rekening brengen:

ProviderKosten

KPN

Gratis
T-MobileGratis
Online.nl€ 69,-
Budget Alles in 1Gratis
CaiwayGratis
Glasvezel modem installeren