[komparu_module]

Zorgverzekering

Aan het eind van het jaar kun je er niet onderuit: Op radio, televisie en internet word je overspoeld met reclames over de zorgverzekering. Het hele jaar door mag je een verzekering afsluiten, maar alleen aan het eind van het jaar mag je van zorgverzekering veranderen. Met al die reclames zie je al snel door de bomen het bos niet meer; wat is nu de beste verzekering, hoe werkt die verzekering en wat kost die verzekering eigenlijk? Met de zorgverzekeringvergelijker van Keuze.nl vind je de actuele premies en vergoedingen. Verzekeringen vergelijken is slim verzekeren en daarmee geld besparen! Handig én makkelijk.

Wat is een zorgverzekering

Een zorgverzekering is een verzekering waarmee je je kunt verzekeren tegen de kosten van medische hulp. Door maandelijks een vast bedrag te betalen worden alle medische kosten voor je vergoed. Het maakt hierbij niet uit of het hierbij om thuiszorg, begeleiding bij de bevalling, of bijvoorbeeld om een complexe hersenoperatie gaat. Het principe is dat iedereen medische hulp kan krijgen wanneer dat nodig is. Vanuit dit principe is het voor iedereen in Nederland verplicht om een basis zorgverzekering af te sluiten, ook wel de basisverzekering genoemd.

Voor wie is de zorgverzekering

De zorgverzekering is voor iedere inwoner van Nederland verplicht. Ongeacht je leeftijd is het altijd mogelijk om in een situatie terecht te komen waardoor je medische hulp nodig hebt. Je kunt betrokken raken bij een (verkeers-)ongeval of bij een uit de hand gelopen ruzie maar ook psychische zorg of de hulp bij aangeboren lichamelijke problemen wordt gedekt uit deze verzekering.

Kinderen?

Ook kinderen zijn verplicht een zorgverzekering te hebben. Kinderen onder de 18 jaar worden automatisch meeverzekerd met de ouders. Vanaf je 18e jaar moet je dus zelf je verzekering kiezen.

Waarom een zorgverzekering

De kosten voor medische zorg kunnen zeer snel oplopen. Alleen al een ritje met de ambulance is al snel goed voor zo’n €1.000 aan kosten. Een overnachting in het ziekenhuis is -zelfs als je er alleen maar voor je zoon/dochter bent- al snel €500,- en een chirurgische ingreep kost al snel boven de €5.000,-. Naast de medische zorg kunnen ook de kosten voor medicijnen per dag/week makkelijk boven de €100,- komen. De totale zorgkosten kunnen zo hoog worden, dat ze voor vrijwel niemand op te brengen zijn. De verplichte zorgverzekering zorgt er voor dat je deze kosten toch vergoed krijgt. Niemand weet van te voren wanneer hij/zij zorg nodig heeft, en omdat iedereen goede zorg wil hebben, is iedereen verplicht voor zorgkosten verzekerd. Als je dan een keer iets hebt, dan kunnen deze hoge kosten worden gedekt.

Waarom vergelijken

Een zorgverzekering bestaat uit een basis-deel en eventuele aanvullende verzekeringen. De basisverzekering is voor iedereen verplicht en dekt alle primaire ziektekosten. Ondanks dat bij alle verzekeraars de primaire ziektekosten verzekerd worden, zijn er per verzekeraar verschillen over hoe er van de verzekering gebruik gemaakt kan worden. Naast de basisverzekering kun je bij elke verzekeraar ook aanvullende verzekeringen afsluiten. Het verschilt per verzekering wat er in een aanvullend pakket zit, wat dit pakket kost en hoe er gebruik van gemaakt kan worden. Omdat de verzekeringen in de basis allemaal het zelfde zijn, kun je door slim te vergelijken en kritisch te kijken, flink besparen. Wat zijn nu de verschillen precies? Zijn deze verschillen voor mij acceptabel als de premie daardoor lager wordt en betaal ik niet voor hulp die ik toch niet nodig heb? Vergelijken doe je dus om een goed overzicht te krijgen van de verschillen per verzekering. Daarnaast kun je door te vergelijken honderden euro’s per jaar besparen!