Goedkoopste energieleverancier

Zet je thuis de verwarming al een graad lager? En laat je niet onnodig lampen branden? Goed bezig! Maar er is meer wat je kunt doen om écht verschil te maken op je energiekosten.

Het klinkt misschien gek, maar overstappen van energieleverancier levert je een grotere besparing op dan trouwe klant blijven bij je huidige leverancier. Wie is de goedkoopste energieleverancier? Dat is voor ieder huishouden anders. Dit hangt namelijk af van je energieverbruik en je postcode.

Vul daarom even je postcode en verbruik in onze vergelijker in, en we laten je meteen zien welke energieleverancier de goedkoopste keuze is voor jouw portemonnee. Deze staat altijd bovenaan in de resultaten. De goedkoopste energieleverancier is eigenlijk altijd een leverancier met een mooie korting voor nieuwe klanten, in combinatie met lage vaste instaptarieven die gelden voor de gehele looptijd van je contract. Zo weet je precies waar je aan toe bent, en is je besparing een feit!

Dus, ben jij al jaren klant bij je huidige leverancier? En zie je alweer op tegen de volgende jaarafrekening? Dan helpen we je graag met het vinden van de goedkoopste energieleverancier voor jou. Want een besparing op je energiecontract is binnen handbereik.

Voordelen goedkoopste energieleverancier
  • Laagste vaste energieprijzen
  • In combinatie met hoge korting
  • Gemiddelde besparing € 350,- per jaar
Vind de goedkoopste energieleverancier

Energie aanbiedingen

Overstappen van energieleverancier kan heel vaak met een energie aanbieding. Kies jij voor een mooie korting of een cadeau bij je energiecontract?

Energieleveranciers doen hun best om jou als klant binnen te halen. En daarom strooien ze regelmatig met cadeautjes, waaronder een hoge welkomstkorting of cashback op je contract.

Stap je bovendien via onze site over, dan kunnen wij je zelfs unieke en exclusieve aanbiedingen van energieleveranciers tonen die je op geen enkele andere vergelijkingssite tegenkomt. Zo zetten wij ons samen met leveranciers graag in om de beste energiedeal voor jou vinden. Dus doe er je voordeel mee!

Energie aanbiedingen vergelijken
  • Oók in combinatie met 1-jarige contracten
  • Keuze in korting of cadeau
  • Exclusieve en unieke energie aanbiedingen
Bekijk alle energie aanbiedingen
energie-aanbiedingen

Energieleveranciers

Aan energieleveranciers heb je ruime keuze. Maar waarin zijn ze nou anders van elkaar, of komen ze juist overeen? Bekijk hieronder de energieleveranciers op wat jij belangrijk vindt.

Overstappen van energie

Het grote besparen op je contract gebeurt natuurlijk niet zomaar. Daarvoor moet je nog wel even je overstap aanvragen. Dit heb je in een paar minuten geregeld. Zo werkt overstappen van energie.

1. Meld je aan

Check eerst even de looptijd van je huidige contract. Ben jij al jaren klant bij dezelfde leverancier, of ben je überhaupt nog nooit overgestapt? Dan kun je gerust overstappen zonder problemen van energie. Geef vervolgens je postcode en verbruik aan in de energie vergelijker, en laat ons maar uitzoeken wat de voordeligste contracten zijn voor jouw situatie. Dit hebben we zo gepiept, je ziet de beste energieleverancier voor jou bovenaan in de vergelijker.

Nu is het aan jou om een keuze te maken voor een energie aanbieding en je aan te melden. Dat doe je eenvoudig via de knop in de vergelijker bij de aanbieding. We sturen je met deze link door naar de site van de leverancier. Vul daar het aanmeldformulier in, dan is het meeste werk door jou eigenlijk al gedaan..

Naar de energie vergelijker

2. Controleer je eindafrekening en meterstanden

Je nieuwe energieleverancier gaat vervolgens meteen voor je aan de slag. Je krijgt binnen 2 werkdagen een bevestiging van je aanmelding en je ontvangt je nieuwe contract met de datum van levering. Neem dit rustig even door. Je hebt 14 kalenderdagen bedenktijd. Na deze 14 dagen regelt je nieuwe leverancier samen je huidige leverancier je verdere overstap.

Je nieuwe leverancier houdt altijd rekening met de looptijd van je huidige contract en met de 30 dagen opzegtermijn. Je huidige contract gaat dan naadloos over in je nieuwe contract Wees dus niet bang dat je dubbele kosten gaat betalen. Je nieuwe leverancier wil nog wel even je meterstanden weten. Heb je een slimme meter thuis? Dan gaat dit automatisch en hoef je niets te doen. Nog geen slimme meter? Dan kun je ze eenvoudig doorgeven via de website van de leverancier.

3. Bespaar & doe leuke dingen!

Tot slot stuurt je oude leverancier je de eindafrekening toe. Controleer deze. Is het allemaal in orde? Dan kun jij achterover leunen en relaxen. Op de afgesproken leverdatum begin jij met besparen.

En ook hoef je niet vrezen dat je straks zit te klappertanden in de kou. Je komt nooit zonder gas en stroom te zitten, beloofd.

Provider Downloadsnelheid (Mb/s) TV-zenders Prijs per maand Bestellen
Tele2 20 Mb/s 34 Zenders € 34,00 Bestellen
Budget Alles in 1 100 Mb/s 70 Zenders € 46,50 Bestellen
Youfone 50 Mb/s 47 Zenders € 44,00 Bestellen
Online.nl 100 Mb/s 86 Zenders € 47,50 Bestellen
Oxxio 100 Mb/s 81 Zenders € 45,95 Bestellen
T-Mobile 50 Mb/s 67 Zenders € 45,00 Bestellen